Hightech weegschaal

Op 1 januari 2010 heb ik mijzelf voorgenomen om minder te gaan eten en om wat kilo’s kwijt te raken. Op dit moment ben ik ruim 22 kilogram kwijtgeraakt en ik moet zeggen, het voelt super! Aangezien we geen weegschaal in huis hadden gebruikte ik de Wii met een Wii balanceboard. Wanneer je erop gaat staan kun je je gewicht meten en en vervolgens bijhouden.

Aangezien het redelijk veel moeite was om elke keer de wii aan te zetten en door het menu heen te zappen ben ik op zoek gegaan naar een andere oplossing. Op het internet kwam ik de Withings Scale tegen. Een weegschaal met wifi verbinding. Wanneer je op de weegschaal staat meet hij het gewicht en het vetpercentage. Vervolgens stuurt hij deze gegevens naar je persoonlijke dashboard.

De Withings weegschaal kost € 129,- en is verkrijgbaar is het zwart en wit. Om hem te bestellen moet je wel even zoeken naar een webshop in Nederland. Ik ben er slecht 1 tegengekomen en dat is bestel.nl. Een aantal dagen na het plaatsen van de bestelling kreeg ik een pakket thuis.

 

Installeren is werkelijk een eitje! Binnen 2 minuten is hij klaar om te wegen. Via de website kun je je gewicht en vetpercentage terug vinden. Deze worden netjes weergegeven in grafiekjes.

Conclusie
De Withings scale is een geweldige weegschaal. Hij heeft heel veel functies aan boord. Ook de webinterface en de verschillende apps voor zowel android telefoons als iphone’s zijn goed uitgedacht. Het is ontzettend leuk om, wanneer je met je gewicht bezig bent, om een dalende lijn te zien. Het is zeker een aanrader.

N.B. de weegschaal kan ook gegevens uitwisselen met Runkeeper, een app waarmee je verschillende sportactiviteiten kan bijhouden. Zie ook: http://runkeeper.com/user/ArneMauer/profile

 

Specificaties Withings Wifi Weegschaal:

 • Direct meten door op de weegschaal te stappen
 • Schakelt automatisch aan en uit
 • Weergave eenheden: kg, lb, stlb
 • Precisie 0.1 kg – 4 sensoren
 • Maximumgewicht: 180 kg
 • Analyse lichaamscompositie: ITO onzichtbare elektroden, Vetmassa, Vetvrije massa,
  Body Mass Index (BMI) – Quetelet Index
 • Dashboard voor meerdere gebruikers: Automatische gebruikersherkenning
  Vergelijk uw metingen met door doktoren opgestelde ideale waarden.
 • Afgeschermde website, beveiligd met een wachtwoord
 • Grafisch bekijken van gewichtsverloop en vetmassa
 • Stroomvoorziening: 4x 1.5V AAA batterijen (meegeleverd).
 • Inhoud: Weegschaal, 4xAAA batterijen, 4x pootjes, handleiding.
 • Draadloos (WiFi) 802.11g
 • WEP/WPA/WPA2-personal beveiliging
 • Afmetingen Withing wifi weegschaal: 32 x 32 x 2,3 cm
 • Leverbaar in stijlvol wit en zwart