Oliebollenloop 2011

Een paar dagen voor kerst heb ik alle besloten om alle gezond eten regels over boord te gooien. Zolang als de laatste week van 2011 duurde heb ik uitgebreid kerstkransjes, oliebollen, snoep en alles wat los en vast zit gegeten. Ai, dat heb ik ook gemerkt! Na alle feestdagen was er dan ook 3 kilo aangekomen. Oeps! Om het jaar toch goed af te sluiten had ik mij ingeschreven voor de oliebollenloop op 31 december in Gorredijk. De lopers die voor 21 december zich ingeschreven hadden kregen een mooi craftshirt. In vergelijking met het inschrijfgeld van €7,50 is dat natuurlijk een topdeal.

Op oudejaarsdag snel alle spullen bij elkaar gezocht. Het blijft even wennen om m’n horloge te gebruiken in plaats van mijn mobiel. Ook voor Annie overigens, ze denkt mij nog steeds te kunnen bellen onder het lopen :). s’middags samen in de auto gesprongen en naar Gorredijk gereden. Danku tomtom! Binnen een half uurtje waren we ter plaatse en kon ik in de sporthal mijn startnummer ophalen.

De startboog was 15 meter na de ingang van de sporthal. Het overgrote deel van de lopers stonden dus ook nog binnen tijdens het starten. Gevolg: geen startschot gehoord en geen GPS fix. Dus als een schaap achter de overige schapen aangelopen onder het mom, als zij gaan dan zal ik ook maar. Hopelijk starten we volgend jaar dan ook buiten.

De route was een vierkant van 6,4km (4mijl) door de weilanden heen. Op oudejaarsdag wordt natuurlijk overal karbit geschoten. Natuurlijk ook tijdens het loopje waardoor er echt een oud en nieuw sfeer was.
Naast de gewone lopers was er ook een teamrun mogelijk waarbij de snelste groep 300 euro kon winnen. Diverse sportgroepen uit Gorredijk deden natuurlijk mee waardoor er diverse mensen in een rugby outfit en karatepak rondliepen. Erg leuk om te zien. Leek mij alleen best wel zwaar om daarin 6,4km te lopen.

Voor deze loop heb ik een(netto) tijd van 40:35 min neergezet. Ik zeg, op naar de 10K! De oliebollenloop had veel concurrentie van andere loopjes aangezien er rond oud-en-nieuw veel georganiseerd wordt. Al met al waren er toch 700 deelnemers en was het super georganiseerd. Na afloop kreeg iedereen een tasje met een craftshirt, bonnen voor 2 oliebollen en nog wat andere dingetjes. De bonnen voor de 2 oliebollen natuuuuurrrlijk geheel vrijwillig weggegeven aan twee kindjes die binnen aan het voetballen waren. ’s Avonds dat natuurlijk wel ingehaald 🙂

Conclusie: een wat kleiner loopje maar super georganiseerd! Volgend jaar weer!

 

[Foto’s]